Dagboek

Expeditie Grunn 29 november 2020

23 november kwam ik per toeval een berichtje tegen van RTV Noord over een kaarten actie.
In de actieweken  ( 23 november t/m 13 december 2020) kun je een andere Groninger een kaartje sturen per post.  Iemand die je kent of iemand die je helemaal niet kent.
Een klein gebaar met grote waarde.
Meteen enthousiast heb ik Kean en Henk hiervoor opgegeven, uiteraard heb ik dit niet verteld aan Henk en Tommy/Hinnie. Ik dacht ze zullen vanzelf verrast worden met kaartjes.


Niets vermoedend loop ik vrijdag middag 27 november tussen de middag even in het centrum van Veendam om een boodschapje te doen, ineens word ik gebeld door voor mij een onbekende.
Ik neem vrolijk de telefoon op “ Met Leonie van RTV Noord, jij hebt Kean opgegeven voor onze kaarten actie “. Dat klopt ik heb Kean opgegeven.
Leonie en ik kletsen wat , vervolgens geeft ze aan dat ze vanuit RTV Noord meer aandacht willen besteden aan Kean omdat zijn verhaal erg bijzonder is en daarbij hebben ze mijn hulp nodig.
Erg leuk, het plan van RTV Noord is om dezelfde dag (27 november) rond de klok van 17:30 naar Veendam te vertrekken om samen met mij (Patricia) en Ronald Niemeijer (RTV Noord) , Tommy/Hinnie/Jayden en Kean te verassen met deze leuke kaarten actie.
Om zo de kijkers van Noord vandaag ook te motiveren om Kean een kaartje te sturen.
Samen met Leonie van RTV Noord spreek ik af dat wij nog even app contact houden of dit daadwerkelijk gaat lukken, ze moeten immers wel thuis zijn.
Ik pols ondertussen bij Hinnie via de app of ze dan thuis zijn, ik krijg als antwoord terug “Tommy is er wel ik ben er niet”.
Het gemaakte plannetje gaat helaas niet door, ik app wat heen en weer met Leonie.
Leonie geeft aan dat ze mijn telefoonnummer aan “Expeditie Grunn” heeft doorgegeven en mochten zij tijd hebben ze contact met mij opnemen om een nieuwe afspraak te maken.
Ondertussen maak ik een app berichtje aan met de link: https://rtvnoord.opdekaart.nl/gefeliciteerd/kean-nap met een oproep naar al onze vrienden/kennissen/familie etc om Kean een kaartje te sturen, binnen no time staat de teller al op meer dan 60 kaartjes! Wauwwwww!
Zaterdag is inmiddels voorbij en ik heb nog niks gehoord van het Expeditie team, he jammer denk ik nog.
Zondag ochtend 29 november gaan we naar de bioscoop in Hoogezand met ons allen, naar de grote sinterklaas film. Tussen de middag eten we een heerlijk broodje knakworst bij de familie Nap thuis.

Vervolgens geeft Hinnie aan dat het wel leuk is om nog even naar de WOP ( Wijk Ontmoetings Plek) te gaan met Kean en Milan zodat Jayden samen met Tommy nog aan zijn surprise voor school kan werken, surprise moet komende dinsdag 1 december  ingeleverd worden op school.
Zo gezegd zo gedaan wij vertrekken naar de WOP, de jongens spelen erg leuk en wij kletsen ondertussen nog wat.
Ondertussen is mijn telefoon gegaan en van binnen hoopte ik stiekem al dat het RTV Noord zou zijn, maar opnemen kon ik niet, Hinnie stond immers vlakbij mij en zal dan alles horen. ( ze is altijd erg nieuwsgierig net als ik zelf J )
Ik heb wel een voicemail berichtje, yes denk ik nog en luister heel enthousiast mijn voicemail af.
Het is Marthijs van RTV Noord met de vraag of het Expeditie Grunn  team vanmiddag nog even langs kan komen? Dit heeft hij inmiddels ook op de app gezet naar mij.
Hinnie zo nieuwsgierig  als ze is vraagt ook nog van wie heb jij dan een voicemail berichtje? Uuuuh zeg ik nog geen idee die ken ik niet. En verder ga ik er ook maar niet meer op in. Gelukkig denk ik ze vraagt er ook niks meer over.

Hinnie vraagt aan de jongens of ze zin hebben om zo nog even naar Borgerswold te gaan , natuurlijk zijn de jongens helemaal enthousiast en we lopen dan ook weer richting huis om in de auto te stappen naar Borgerswold. Ik app Marthijs ondertussen dat wij richting Borgerswold gaan en dat het Expeditie Grunn team daar wel heen kan komen. Marthijs geeft aan dat ik hem maar even op de hoogte moet houden via de app van hoe en wat en waar we zijn.
Aangekomen in Borgerswold zegt Kean “ ik ga naar Erik toe om wat drinken te halen”. Erik staat met een omgebouwde paarden trailer bij de Borgerswoldhoeve om mensen te voorzien van koffie/thee/warme chocolademelk en eventueel wat lekkers.
Annelies , Marcel en de kids staan ook bij de trailer, dat is gezellig.
Ondertussen app ik Annelies dat RTV Noord er straks aankomt.
We drinken en kletsen gezellig wat met ons allen en ook de kids vermaken zich uitstekend.
Voetballen, rennen en gek doen.
Mooi denk ik nog we moeten zorgen dat we hier zo lang mogelijk blijven staan tot dat RTV Noord er is.
Ook stel ik oma Ria Nap en Annegre  op de hoogte dat Expeditie Grunn langs gaat komen zo in Borgerswold.
Rond 14:45 appt Marthijs van RTV Noord dat de Expeditie Grunn bus onderweg is naar ons, van binnen begin ik al een klein beetje zenuwachtig te worden.
Tegen 15:05 zie ik de bus aankomen.
Hinnie zegt nog “ jongens we moeten maken dat we wegkomen Expeditie Grunn komt eraan”.
“Aah nee joh geef ik aan als we gewoon blijven staan is er niks aan de hand, gewoon niet te veel aandacht aan geven”.
Leonie Albers van Expeditie Grunn zie ik uitstappen samen met de camera man.
Ze lopen richting onze plek, Hinnie heeft nog verder niet veel door.
Hinnie roept vervolgens “ Kean hier komen”, waarop Leonie Kean zijn naam hoort en hier op inhaakt.

De rest van ons televisie avontuur kunnen jullie bekijken via onderstaande link.
Mocht je de uitzending nog niet hebben gezien, zou ik vooral gaan kijken.

Kijken kan via:

https://www.youtube.com/watch?v=ivttDo3xjQ4

Helpen jullie mee naar zoveel mogelijk kaartjes voor Kean?
Het is erg laagdrempelig en er zitten verder geen kosten aan verbonden, Kean zal het erg leuk vinden als hij zoveel mogelijk kaartjes krijgt!
Bedankt alvast!

Je kan meedoen via de volgende link:
https://rtvnoord.opdekaart.nl/gefeliciteerd/kean-nap

Ook kun je iemand anders natuurlijk opgeven voor deze leuke actie, dit kan via https://rtvnoord.opdekaart.nl/

Liefs,

Patricia Oomkens
( Vriendin van Tommy/Hinnie )

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *