Uncategorized

make a Wish 12-15 juni

Kean heeft een wens doorgegeven aan Make-a-Wish en Make -A-Wish heeft daarna nog contact gehad met Patricia en Jennifer. Wij weten verder van niks en wachten af  Op vrijdag komt de post met daarin informatie over hoe laat ons eerste vervoer er zal zijn en dat we zonnebrand mee moeten nemen. Eerste vervoer?? Dat betekent dat we nog meer vervoer gaan krijgen?

Zaterdag 12 juni. Jayden en Kean worden zenuwachtig en we besluiten buiten nog even te gaan voetballen. Hinnie word geappt : wellicht misschien toch een jas aan en laarzen mee? We pakken nog snel een extra tas in. Dan komen opa Koos en oma Ria eraan en niet veel later ook Carla, Grietje en Danique. Dan komt Tryntsje van Make-A-Wish. Ze heeft een doosje vast, we moeten nog even wachten. Mark,Wendy,Stijn,Thijs en buren komen ook kijken. Jayden roept ineens ”Ooh kijk Mama een limousine!! met de namen van Jayden en Kean op de zijkant, hoe gaaf! Onze vrienden Henk, Patricia, Milan en Annelies komen eraan en  Ingeborg, Marijn en Vianne. Marco en Vigo zijn er ook en Marjon en Jamie zijn er via face time bij, zo lief allemaal.

Kean vindt de limousine spannend en wil er eerst niet in. Toen hij er eenmaal in zat was het goed, Wij openen een envelop waarin staat dat ons 2e vervoer een boot zal zijn. Als we rijden met de limousine mag ik Lisa van Make-A-Wish appen en krijgen we te horen dat we naar Ameland gaan!

Wanneer we van de boot naar Ameland afstappen staan daar fietsen voor ons klaar. Electrische fietsen en een bakfiets waar Kean in kan, echt super .Dan mogen we richting de Vuurtoren gaan fietsen, ongeveer 10 km. We gaan naar Qurios Ameland. Onderweg kregen we nog wat pech met de fiets maar deze werd snel omgeruild en konden we verder met onze fietstocht. Als we aankomen in het huisje zien we dat het huisje helemaal met slingers is versierd. Er staat een zwembadje en er ligt zand bij het huisje hoe gaaf! Kean wil gelijk zijn duikbril op en gaat met kleren en al in het zwembadje, heerlijk. We worden om 17:30 verwacht bij Sunset Beach club. Hier had Make a Wish voor ons een reservering gedaan.

We kleden ons om en gaan daar eten. Eerst een voorgerecht en dan begint Kean onrustig te worden. We besluiten terug naar het huisje te gaan. Jayden was iets verdrietig want hij had zin in de Nacho’s die hij op de kaart had zien staan. Helaas lukte dit niet met Kean maar we krijgen wat lekkers mee van de mensen en we gaan terug. Kean was moe van alle nieuwe indrukken. Kean is daarna lekker gedoucht en op bed gemaakt. Terwijl mama Kean op bed bracht gingen papa en Jayden nog even heerlijk fietsen.

Op zondag heeft Make-A-Wish een afspraak om 11:00 voor ons gemaakt bij de vuurtoren. Wij zijn vroeg op en besluiten op tijd te gaan fietsen en we lopen in de ochtend op tijd op het strand, heerlijk rustig. Dan fietsen we naar het huisje en gaan met de bolderkar door naar de Vuurtoren. We mogen naar binnen en klimmen naar boven.  Wanneer Kean boven is wil hij gelijk weer naar beneden. Jayden en Mama blijven nog even boven genieten van het uitzicht en gaan dan ook weer naar beneden. Bovenin hadden we een prachtig uitzicht over ons park en het eiland.

 

Dan gaan we naar het huisje en eten daar een broodje knakworst. We krijgen zelfs nog een stukje taart van de buren zo lief.

In de middag gaan we heerlijk naar het strand, dit is echt de plek waar we het meeste genieten.

Na het strand gaan we douchen en besluiten nog even te gaan fietsen naar Nes. Een mooi plaatsje. Daar hebben we iets gegeten en heerlijk gefietst. Wanneer we terug zijn bij ons huisje  blijkt Tommy best last te hebben van Hooikoorts. We besluiten dat hij Kean op bed brengt zodat hij zelf ook even kan liggen. Jayden en Mama gaan nog even fietsen. Jayden vraagt heel lief of we misschien nog terug kunnen naar Sunset Beach club zodat hij de nacho’s nog kan proeven. Ik zeg vooruit en we gaan daar samen heen. Drinken een ijsthee en eten heerlijke  nacho’s. Toen we klaar waren wilden we gaan afrekenen. Omdat we da avond ervoor eerder weg moesten omdat Kean onrustig was hoefden we niet te betalen. Sprakeloos, wat een service.  Daarna gaan we nog even heerlijk over het strand lopen.

Op Maandag worden we om 10:30 verwacht bij het zwembad Klein Vaarwater in Buren. We besluiten op tijd weg te gaan en komen iets te vroeg aan. We worden super ontvangen met een familiekamer voor Kean en familie. Jayden en Kean krijgen ook nog een tasje met leuke dingetjes, super lief. Dan dan mag Kean eindelijk weer zwemmen in een zwembad. Dat wil hij ook echt al heel lang en wat vind hij het super.

Daarna eten we iets in Buren en gaan nog even naar de Vleien, maar Kean blijkt moe van het zwemmen. We fietsen richting huis. Tommy gaat met Kean naar het huisje, Jayden en ik gaan nog even naar Nes, wat kleinigheidjes kopen. Dan relaxen we even heerlijk bij het huisje en we besluiten aan het einde van de middag nog even af te koelen in zee. We sluiten de dag af met Pannenkoeken van Onder de Vuurtoren. We krijgen van hun nog een boekje mee genaamd eilandgedichten. Gedichten en illustraties die zijn begonnen op Ameland.

Bij het huisje aangekomen brengen we de kids op bed en pakken wij alvast weer wat spullen in, want het is helaas morgen alweer voorbij.

Op dinsdag brengen wij de bagage om 09:00 naar voren en wij stappen op de fiets. We bedanken de mensen en we gaan richting de boot. Kean raakt aan de klets met Tim. Tim en zijn dochter gaan ook mee terug op de boot en dat vindt Kean helemaal leuk. Tim geeft Jayden nog wat uitleg over de rode en groene boeien in het water. Dan staat er weer een limousine klaar die ons naar huis brengt. Bij thuiskomst staan Opa en Oma Boontje, Opa en oma Nap en buurvrouw Trijnie ons op te wachten. Heel erg lief.

Lisa en Tryntsje van Make-A-Wish, ontzettend bedankt. Jullie hebben Kean zijn wens ”Slapen bij strand” echt waar gemaakt. Wij hebben als gezin oprecht enorm genoten. Een geweldige ervaring en mooie herinneringen. Dank jullie wel.

https://makeawishcometrue.nl/

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *