Uncategorized

CS-Riders

Vorig jaar zijn wij met de de kaartjesactie bij expeditie Grunnen zijn geweest. Een dag later kregen we via Messenger een privé berichtje van de CS Riders. De vraag was of ze ook een keer voor Kean mogen rijden.  We gaven daarbij aan dat onze vrienden Henk en Patricia eigenlijk ook heel veel met ons doen en ook wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.  We leggen uit dat Jayden en Kean Milan als hun broertje zien en dat wat zij meemaken niet niks is. We sturen de link van Henk zijn blog ook door https://henkbijl.home.blog/home/.nl en ze geeft aan dat ze dat graag voor 2 gezinnen willen doen.

11 juli wordt de datum. 9 Juli komen Hans en Sylvia nog even bij ons langs ter kennismaking.  Wij geven aan dat Kean in het begin alles nieuw en spannend vindt en dat de kans bestaat dat hij er niet direct op wil. Kean vindt motoren geweldig en hij zegt ook altijd ikke op motor. En dan doet hij zo met zijn handjes gas geven. We weten ook dat Kean altijd zegt dat hij wil paard rijden maar vorig jaar toen hij op een paard mocht durfde hij toch niet.

We wachten voor het huis als Sylvia appt dat ze eraan komen. De kids waren nog even aan het voetballen op het veldje dus we roepen ze bijeen. Samen wachten we en dan in de verte horen we de motoren en trikes aankomen. Dan komen de motoren en trikes om de bocht. Hans en sylvia vertelden ons vrijdag dat er zich 9 trikes hadden opgegeven en nog een aantal motoren. Nou inderdaad een aantal. Zo mooi. Ik denk dat het er wel 60 waren, echt super. Jayden krijgt van Sietze nog een sjaal te leen die hij tijdens rit op mag.

Kean loopt rond en vindt het inderdaad spannend. Hoe graag we ook wilden dat hij erop zou gaan, het lukte niet direct. We zagen allemaal dat hij genoot van het kijken naar de motoren en iedereen deed zijn best het te proberen, zo lief. Zo kreeg Kean ook een knuffel van ‘Snorre’ en Sylvia vertelde nog dat Kean ook wel samen met Milan in een zijspan zou mogen. Maar Kean vond het te spannend. Jayden, Milan en Kean krijgen een echte CS-Riders trui en ieder ook nog een cadeautje. Ze waren dolblij.

Iedereen zoekt een trike uit en er zijn nog een paar plaatsen vrij. Patricia haar ouders en Tommy zijn ouders waren er ook, dus we vragen of opa of oma’s mee willen. Oma Oomkens wil wel mee.

Djary een vriendje van Jayden is er ook om te kijken en ook hij mag mee. Mama en Kean gaan in de auto erachteraan. Kean genoot in de auto, hij mocht de hele tijd toeteren en ineens wil hij zijn trui aandoen. Hij trekt zijn shirt uit en de trui moet aan. Hij genoot ervan om tussen de motoren en trikes te rijden.

Dan komen we bij de boerderij waar een superlunch is verzorgd. Verse soep, broodjes, voor de kids was er een broodje knakworst.

Dan gaat Kean rondlopen. In de auto zei hij ” ikke gele straks” en hij gaat echt even op de gele trike zitten. We laten hem even en hij zegt dat hij wil rijden. Sipke wordt gevraagd of hij even een klein stukje wil rijden. We zeggen tegen Kean dit is Sipke. Kean zegt “Kip”‘ maar hij zit en wil rijden. Sipke start de trike en de glimlach is niet meer van zijn gezicht af te krijgen.

Dan is het tijd om verder te gaan en Kean besluit toch anders. Zijn wijsvingertje ging dapper in de lucht en hij zei met zijn vingertje Nee, ikke niet. Hij zoekt nog voor Mama een Trike uit en dan gaat Kean dit keer met Papa terug in de auto. Wederom een groot feest.

Eenmaal thuis bieden wij ze nog een blikje fris aan en maken nog een groepsfoto. Dan gaan ze weer weg! Het is vandaag woensdag maar als we aan kean vragen wat hij gedaan heeft, komt er een glimlach van oor tot oor. Ikke motor gezeten. Ook Henk, Patricia en Milan hebben genoten. Jayden heeft de dag van zijn leven gehad met Snorre. Als hij erover vertelt gaat dat met een glimlach. Het motto van de CS Riders: Samen staan  we sterk, en nooit te groot om te bukken voor een kind!

CS Riders bedankt. Jullie hebben de kinderen (en familie) een fantastische dag bezorgd. Hier zal nog lang over worden gesproken. Wat jullie doen voor gezinnen in moeilijke tijden is gewoon geweldig.

 

3 reacties

 • Cock de Gans....de Viking

  Ik heb genoten van jullie mooie verhaal en had er graag bij geweest, maar door omstandigheden konden wij niet…
  Wij (Cock en Wil) zijn ook CS-Riders en trots op wat wij dikwijls kunnen betekenen voor gezinnen die het even nodig zijn…
  De beelden spreken voor zich…
  Proud to be a part of it…

  • Gerard

   Ontzettend mooi verhaal.
   Ik was 1 van de bikers van de CS-Riders die deze dag meegereden hebben..
   En moet zeggen.heb het super graag gedaan.
   En dan iedereen zo zien genieten. En die grote glimlach….
   Daar doen we het voor..
   #Proud to be part of it.
   #Nooit te groot om te bukken voor een kind

 • Sylvia

  Hoi lieve families, we hebben een super leuke dag gehad, ontzettend genoten van kean en de andere kinderen, fijn om te zien dat ze een geweldige dag hebben gehad kean is een heerlijk ventje en zoals ik al zei komen we snel ff langs met de trike en proberen we het gewoon nog eens om hem voor een kort rondje mee te nemen. Bedankt dat we dit voor jullie mochten doen ❤

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *