Uncategorized

Villa Pardoes

Terug in de tijd. September 2020 kregen wij te horen dat Kean helaas Sanfilippo heeft.

Juli/Augustus 2020 gingen wij nog samen met Fam Bijl op vakantie naar een Camping. Sprookjescamping was het voor dat jaar. Kean was eigenlijk al onrustiger maar achteraf valt alles op zijn plaats. Maar we hebben genoten. Voor 2021 zouden we eigenlijk met fam Bijl naar Camping Kleine Wolf gaan ook in een tent. We kwamen er achter dat dit niet meer wil met Kean. Als Kean in de nacht wakker wordt wil hij soms wel gaan spelen, er zit geen slot op een tent allemaal kleine dingen die na overleg in Amsterdam duidelijk werden dat het niet haalbaar zou zijn. Wij berichten Henk en Patricia en we bellen of er wellicht nog een huisje vrij is in de weken van onze vakantie daar. Helaas is die er niet we hebben moeten annuleren. Fam Bijl moest helaas hun vakantie ook annuleren en we spreken af om in de toekomst te kijken naar evt. optie met huis en hun tent.

Dit was een moeilijke confronterende periode voor ons. We willen wel maar het lukt niet.

Proffesor Wijburg en Evelien merken dat wij er moeite mee hebben en ze vragen of wij Villa Pardoes kennen heel eerlijk wij hadden er nog niet van gehoord.

Uiteindelijk is de aanmelding gedaan in maart 2021 en in Juli 2021 konden wij gaan kijken naar onze week vakantie in 2022. We hebben gekozen voor 18-2 tot 25-2. Jayden heeft denk ik het hele jaar wel gevraagd wanneer de week is wanneer we naar de Efteling gaan.

In oktober mogen we de namen doorgeven van de mensen die meegaan. We zien dat we met 6 personen mogen komen dus we vragen opa en oma Nap mee maar die gingen niet mee. We besluiten het aan jennifer te vragen gezien we daar ook vaak bij haar in leiden slapen. en ze zei Ja.

Begin januari begint de voorpret er naar toe via een app kun je het huisje zien. Echt heel leuk.

Op vrijdag viert Jayden eerst nog Carnaval op school. Er word een pittige storm voorspeld. Tommy hield alles in goed in de gaten. Tante Jennifer gaat ook mee naar de Villa. Jayden en mama fietsen om 12:00 van school richting huis, want rond 16:00 zou de storm pittig zijn. We zijn gelijk in de auto gegaan om Kean op te halen uit Haren van school en daar vanuit door te gaan naar Kaatsheuvel. We kwamen precies om 16.00  aan op de parkeerplaats en de bomen begonnen te wapperen.

Kean had zijn broek vol dus we werden onwijs lief ontvangen en een hele lieve mevrouw wou ons een rondleiding geven en wij dachten eerst maar Kean onder douche en schoon want hij zat er best een beetje onder oops… sorry nogmaals later is dit super opgepakt. Een heel mooi huisje “Circus” kregen we. De eerste avond hebben de vrijwilligers voor ons gekookt we kregen Pasta met champignons in roomsaus met komkommer, geraspte kaas, brood en kruidenboter. Super lekker. Kean heeft het brood opgegeten.

In de avond is iedereen nog voor zich en wij hadden besloten om in de avond mee te doen aan een online bingo bij Janneke’s bingo.  Helaas hebben wij niks gewonnen maar het was wel heel gezellig.

Op zaterdagochtend om 10 uur mochten wij ons melden bij de picknickplaats waar alle andere gezinnen zich ook moesten melden voor uitleg en instructies. Hierna mochten wij de efteling in, echter besloten wij om eerst een broodje knakworst te gaan eten. Toen kregen we de inductieplaat niet aan. Alle vrijwilligers kwamen te hulp en we kregen een sleutel van een leeg huisje “regenboog” waar we onze eten konden koken.

Toen was het tijd om naar de Efteling te gaan. Waarbij ik(Hinnie) het besef kreeg waarom we dit kregen en dat het niet zomaar iets is. Na dat besefmomentje heb ik mij weer herpakt en zijn we weer gaan genieten met ons allen. Mooie herinneringen maken waar we later met een glimlach op terug kunnen kijken. Daarna gingen we naar het huisje waar iemand aanwezig was die ons instructies kon geven over de inductiekookplaat. Hier bleek een kinderslot op te zitten. Waarop we gelukkig gewoon in ons eigen huisje konden koken en de sleutel van het ander huisje weer in konden leveren. We besloten die dag ook nog in het bubbelbad te gaan. We aten deze dag pannenkoek met frikandel.

Dan is het alweer zondag. We gaan naar de poef waar de liedjesfabriek aanwezig is. Iedereen mag zeggen wat ze het leukste vinden. Dit schrijven we op en aan de hand daarvan word een rijmend liedje gemaakt. Hieronder ziet u een aantal foto’s hiervan. We hebben genoten. Het resultaat is heel mooi geworden. Helaas lukt het mij niet om de video te delen. Mocht er iemand benieuwd zijn dan mag je mij altijd contacten.
De planning was om later op de dag naar toverland te gaan, echter hebben wij besloten om lekker de efteling in te gaan waar vriendje Jamie van Jayden ook is. We besloten om in de avond uit eten te gaan bij een restaurant in de buurt. We hebben heerlijk gegeten met Kean ging het redelijk goed. Tuurlijk liep hij bij tafel weg maar hij deed het heel goed. trots op hem!

Op maandag kregen we ontbijt van Pardoes. Dit was super goed verzorgd. Kean vond Pardoes een beetje spannend. En voor de verandering gingen we weer naar de Efteling. We maakten kennis met onze buren in Villa Pardoes. Zo ontmoeten we ook de rest van de families die aanwezig waren.  Fam. Kooi komt deze middag even op bezoek in de Villa super leuk. we eten uiteraard een echte Brabants worsten broodje. De kids en de ouders hadden een hele goede band.  Super leuke en lieve mensen ontmoet. Kean is voornamelijk te vinden op de glijbaan. Dit vindt hij leuker dan de Efteling. De auto’s en Jokie en Jet vindt hij heel leuk in de Efteling. Maar de trein was toch echt zijn ding. Jayden was veel in de baron en Joris in de draak te vinden. ‘s avonds gaan we nog naar de vuurshow. Helaas was Kean moe dus besloot Tommy terug te gaan naar het huisje. Lekker genieten bij de glijbaan.

Op dinsdag 22-2 ging tommy een dagje terug te gaan naar het noorden. Hij werd gevraagd om getuige te zijn van zijn broertje. Zijn broertje en schoonzus besloten spontaan in januari om op 22-2-’22 te gaan trouwen. Ze zagen er beiden prachtig uit.  Ze hebben een prachtige dag gehad. Nogmaals gefeliciteerd. trots.

Wij hadden in de ochtend eerst Esther Vergeer Foundation sport. Ze gingen basketballen, estafette en tennissen. Inmiddels hebben wij contact met de “Esther Vergeer foundation” om te kijken naar een passende sport voor Kean. Voor ons confronterend om te zien hoe Kean in een rolstoel estafette race deed, maar hij genoot. Dat deed ons goed.
Vervolgens hoorde Jayden de buren praten dat ze naar de Efteling gingen. Jayden vroeg of hij met hun mee mocht en dat mocht. Ik(Hinnie) besloot om met Kean in het bubbelbad te gaan. We wachten tot Jayden terug zou komen. De buurvrouw is terug, zonder Jayden. Jayden was nog met de andere buren gebleven. Ik overleg met de buurvrouw of Jayden daar mag zijn mocht hij terug komen en wij nog in de Efteling zijn dat kan super fijne buren, we gaan naar de Efteling Vriendje jamie en fam. zijn daar deze dag ook voor het laatst en willen elkaar nog wel even zien. we gaan naar hun toe  en drinken nog iets en we komen jayden en de andere kinderen en buren tegen we gaan met ons allen naar de baron.

Daarna nemen we afscheid van Jayden zijn vriendje  die weer terug gaan naar het mooie Veendam. hun waren daar een paar dagen in het Efteling Hotel. We gaan ook weer terug naar de Villa waar ik ga koken en Jayden lekker speelt met de jongens en Kean even gaat chillen op zijn iPad. Kean ligt echt op tijd te slapen en wij gaan nog even een taartje eten met de buren in de Broedplaats. Buurjongen Rick is 13 op deze dag en we kregen een heerlijk stukje gebak. wij hebben Rick in de ochtend een cadeautje gegeven. Uiteindelijk werd het ook een Borrel en waren met zijn allen aan het wachten tot Tommy terug is bij ons in de Villa. rond 21:15 is tommy terug en we kletsen nog gezellig met de buurtjes.

Op woensdag ochtend krijgen we een fotoshoot met een fotograaf op de villa het zijn leuke fotos geworden. en we gaan weer gezellig naar de Efteling en Kean is in de auto en jokie en jet geweest en  2 x in de trein geweest. Daarna ging hij weer terug naar de Villa omdat hij het niet vol kon houden. in de avond borrelen we nog weer gezellig met buurtjes.

 

Op donderdag ochtend is er disco daar waar Kean normaal echt van het dansen is hoefde het nu niet echt zo van hem en we gaan weer naar de Efteling. we maken er weer een leuke dag van Helaas reed de trein niet dus Kean was iets sneu en wij ook want we hadden gezien dat het ging regenen.

Bij de villa en in de avond krijgen we pannenkoeken en sluiten we de week af met een disco. We zouden een kampvuur hebben echter vanwege het weer bleven we binnen en gaven ze een disco.  We krijgen drinken. Echt een super leuke afsluiting van een leuke week vol herinneringen.

wij geven alle vrijwilligers een bedankje. We hopen dat jullie het een leuk en lekker bedankje vinden.

ook de buren hadden voor Jayden en Kean nog een bedankje. Zo lief! Kean kreeg een echt Jokie en Jet boekje en Jayden een echt sleutelhanger van de Joris en Draak omdat meneer daar echt heel veel in is geweest.

 

Villa Pardoes:

Wat jullie doen is geweldig. Een geweldige week en nu zaten wij nog in een Corona week.  Maar in 1 woord: super!

Dank jullie wel Kean wou niet naar huis die vrijdagochtend die wou nog naar de glijbaan:)

Super bedankt. Geen woorden voor hoe mooi het is bij jullie en we hebben echt weer een Camping gevoel gehad.

Lieve buurtjes leuk jullie ontmoet te hebben we vonden het echt heel fijn en we zien elkaar snel!

 

Voor ons was het zo mooi om Jayden gewoon weer eens keihard te horen lachen en hem zoveel plezier te zien hebben zo mooi! Kean heeft genoten! We hebben dierbare herinneringen gemaakt!

 

DANK!

 

2 reacties

  • Linda

    Wat leuk dat jullie naar Villa Pardoes geweest zijn eerder dit jaar! Wij zijn twee weken geleden met Felicia naar Villa Pardoes geweest. Zij heeft ook Sanfilippo (we hadden via Facebook pas even contact). Wij hadden ook een super week! We zagen er van te voren wat tegenop, maar zoals jullie ook schrijven, de vrijwilligers waren heel aardig en er was in de week zoveel te doen! Onvergetelijk en mooie herinneringen om voor altijd in ons hart te bewaren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *