Uncategorized

Bijna klaar met de ”grote verbouwing”

September 2020 kregen we helaas bericht dat Kean Sanfilippo heeft. Wij namen eind 2020 contact op met de Gemeente Veendam, omdat Kean in de Toekomst minder gaat functioneren.

opnieuw een rollercoaster… vanaf September 2020 leven met alles in een rollercoaster veel accepteren slikken en doorgaan….

kleine voorbeelden we zeggen klein maar voor ons heel confronterend en pijnlijk… in de afgelopen bijna 3 jaar liepen we hier onder andere tegen aan:

  • Accepteren dat je een zoon hebt die niet naar een gewone school kan.. ( daarbij komende acceptatie dat Jayden nooit zijn broertje bij hem op school zal hebben)
  • Accepteren dat mensen afstand nemen omdat wij een kindje met een beperking hebben en vriendjes van Kean gewoon normaal groter worden dus kean anders vinden ( wat logisch is maar wel voor ons pijnlijk)
  • Accepteren dat we niet meer kunnen kamperen in een tent omdat Kean in de nachten vaak wakker is en wil spelen… dus alleen voor een duurdere optie kunnen gaan en dat is een huisje waar een deur op slot kan
  • Accepteren dat we met allerlei mensen te maken krijgen voordat Kean eigenlijk op een juiste plek is
  • en Accepteren dat er zoveel haken in ogen aan een protocol zitten voor dat je het juiste krijgt voor je zoon
  • ook moeten we Accepteren dat mensen heel raar ook nog een bepaalde afgunst hebben naar ons toe! nou geloof ons we waren liever allebei gewoon 32 uur aan het werk!

slecht een kleine greep waar we allemaal mee te maken hebben gehad…. (de echte vrienden blijven word er dan vaak gezegd maar dat is ook echt zo! )

en onder tussen waren we ook begonnen om te de gemeente te bellen…

geloof eerste telefoontje was oktober 2020, Januari 2021 kom er iemand bij ons thuis na diverse telefoontjes gehad te hebben en overleg met de gemeente.. er komt een medisch rapport op onze woning

wij hebben een koopwoning maar we worden voor een jaar  met urgentie voor een aangepast huurwoning bij Acantus gezet (dit omdat dat dit protocollen zijn ) afspraak is om na een jaar verder te kijken mocht er geen huur huis vrij zijn…

intussen doen wij via facebook nog een oproep of er nog mensen zijn die hun huis van plan zijn te gaan verkopen met slaap en badkamer beneden.. hier krijgen we verschillende reacties op en ook is er net een nieuwbouw project diep en sluis die zou kunnen voldoen….. ook bericht Jolanda ons privé en daar zijn we wezen kijken bij een huis in Wildervank, daar was de slaap en bad al beneden had alleen aangepast kunnen worden aan het medisch rapport…

echter werkt het anders en heb je met allerlei protocollen te maken dus urgentie bij Acantus een jaar.. het jaar was voorbij! januari 2022 hadden we weer gesprek in eerste instantie wouden ze de urgentie verlengen.. maar dat was niet hoe we het hadden afgesproken, dus werd er toch een stap verder gemaakt meerdere mensen van de gemeente komen hier en Qomplex komt hier voor het eerst in maart denk ik aan tafel er word gesproken en aan de hand van medisch rapport word er een tekening gemaakt.. wij vragen daarbij gelijk aan het contactpersoon of het mocht de unit er komen dan mogelijk is om op onze eigen rekening gelijk een kunststof schuifpui erbij geleverd te krijgen zodat het dn 1 geheel is.. dit was mogelijk werd er gezegd. (helaas toch niet )

er ging heel veel tijd over heen dingen voor elkaar te krijgen en wederom protocollen.

eindelijk was het zover en was er groen licht gegeven en werden vergunningen geregeld door de Gemeente. en toen moesten we wachten en wachten…

uiteindelijk kregen een planning en kwamen alle ondernemers in februari ergens bij ons thuis samen met de gemeente mensen en onze cliënt ondersteuner Miranda, word er een plan gemaakt. en Qomplex word aangewezen al persoon die de boel aan mag sturen.

21 feb plaatsen we oproep dat we graag de stenen een ander huisje gunnen. hier word op gereageerd en een week voor de dat onze bijkeuken gesloopt word worden de stenen gehaald Jordy en vriendin maken we blij er mee.

kwam goed uit een paar dagen later kwam Drenth installatie techniek het beginnende voorwerk doen voor het plaatsen van de Unit.

 

 

20 Maart komen de heren van REER onze bijkeuken slopen en een gat uitgraven voor de unit

wat een chaos maar het moet eerst een bende worden zeggen ze dan..

dan 27 maart daar komt de unit er komt een kraan van HTC deze zorgt ervoor dat bijkeuken en de unit over het huis getild kunnen worden.. dit was wel een klus maar ook super om te zien.

 

dan zorgen de mensen van qomplex dat het goed neergezet word  en kan er een andere elektricien dan Drenth aan de slag deze meneer was op de dinsdag ineens weg en hebben we niet meer gezien.

John zorgt dat alles goed komt en Reer kan beginnen  met de Unit dichten met banden en aanvullen en toen konden ze beginnen met her straten wij hebben stenen gekocht bij Kuipers Bouwmaterialen en reer legt deze voor ons en we moesten nog een schutting kopen we kwamen erachter dat ook REER schuttingen verkoopt wij zijn daar wezen kijken en hebben daar een schutting besteld we hebben met onze buurvrouw overlegd over wat vinden we mooi en vonden de prijs ook goed dus gaven akkoord bij REER. we hebben nu nog een kale muur maar ook die willen we graag mooi maken en hebben met qomplex gebeld en kunnen de plinten leveren  om tegen de muur te maken wij vragen een offerte en zijn het er over eens dat dat wel iets is voor onze tuin dus ook op deze offerte geven we akkoord..

 

             

 

Rotijn Vloeren heeft onze vloer in de unit en woonkamer en de trap gedaan

en ”Broertje’ henk heeft heel flink geholpen

 

Bouw bedrijf Gervas heeft nog een muurtje van de keuken naar de bijkeuken eruit gehaald en hier een schuifdeur geplaatst, nu komt er binnenkort nog een schilder voor de afwerking.

ook hebben nog nieuwe deuren voor in de woonkamer gekocht bij Kuipers bouwmaterialen.

 

Onze buurman heeft ook een ander zicht nu  zijn oude schutting hadden we er uit moeten halen en wij hebben hem onze oude (bijna nieuwe) schutting aangeboden deze hadden wij vorig jaar nieuw gekocht bij de 4 keien omdat onze tuinhuis weg was en anders is het niet gedicht dit was een tijdelijk oplossing tot dat de verbouwing bij ons begon.. wij zijn blij dat we de buurman blij kunnen maken met deze schutting en via de gemeente heeft REER deze schutting geplaats en hebben ze gelijk wat tegels geëgaliseerd en we hadden nog wat bandjes van onze bestelling bij kuipers over en hier heeft buurman ook een paar van in zijn tuin gekregen. en hebben graszaadjes in zijn tuin gedaan.

 

 

voor nu is de hele verbouwing bijna klaar en blijven we positief in iedere dag zit iets goed .

 

tot Later

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *