Kean

Kean Nap.
 
Geboren op 3 januari 2016, een thuisbevalling van  nog geen 3 uurtjes.
Kean doet het goed.
Met 10 weken oud krijgt Kean het RS virus en wordt hij opgenomen in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. Na een aantal dagen mag hij weer mee naar huis. Kean zijn gezondheid blijft wat heen en weer gaan. Een pufje, neusspray  en crèmes voor zijn extreem droge huid blijven we dan ook geregeld gebruiken. De kinderarts Dr van Vliet besluit een provocatietest te doen om koemelkallergie uit te sluiten. Er worden twee tests gedaan. Bij de eerste was er niks aan de hand. Een week later gaan wij weer heen voor de tweede test en nemen Kean weer mee naar huis . In de loop van de middag kregen we een ziek kindje en deed niks anders dan spugen. Toen gelijk met Refaja gebeld en toen bleek dus dat hij inderdaad allergisch is voor koemelk. Na Pepti en Nutramigen zat Kean uiteindelijk op NeoCate. Dit is een melkvervanger op basis van aminozuren. Hier deed hij het gelukkig goed op.
 
Kean verandert positief. Hij lacht meer, maar blijft wel verkouden en oorontstekingen houden. Kort na zijn eerste verjaardag wordt hij daarom ook geopereerd en krijgt hij buisjes en worden zijn neusamandelen geknipt. Het lijkt beter te gaan, echter blijft zijn spraak wel achter. Zelf hebben we Kean en onszelf  gebaren aan geleerd om elkaar beter te kunnen begrijpen. We krijgen een logopedist van het consultatiebureau, die is hier een paar keer geweest en uiteindelijk komen we bij Oetara Logopedie. Laura wordt Kean zijn vaste logopedist en zij helpt Kean echt super. Laura heeft Taaltrein als suggestie voor Kean we worden doorverwezen naar Kentalis. Daar zijn we  een paar keer geweest en hebben ze een aantal testen gedaan met Kean. Bij Kentalis denken ze dat er meer aan de hand is met Kean dan alleen een taalachterstand. Gezien zijn gebrekkige concentratie en zijn gedrag adviseerden ze ons Kean naar het  het MKD te laten gaan  ( wij hoorden voor het eerst van MKD)
 
Sinds januari 2020 zit Kean op het MKD. De arts van het MKD stelde voor om extra onderoek te laten doen in de vorm van een chromosomenonderzoek. Hiervan kregen wij 15 september 2020 de uitslag. Kean heeft het syndroom van Sanfilippo.
 
Kean is een superlief kind, hij is heel sociaal en zorgzaam. Af en toe heeft Kean ook een wilde bui en als Kean iets in zijn koppie heeft dan moet dat eigenlijk gebeuren. Buitenspelen vind hij fantastisch. Fietsen steppen en voetballen doet hij het liefst.
 
Kean heeft in December 2019 afscheid genomen van het MKD en is ging voor 4 dagen in de week naar de Westerwinde in Veendam  naar de Kikkerpoel werd zijn klasje daar op Woensdag ging Kean naar Haren naar de Johan Friso school daar zat hij in het zeesterren klasje.
aan het einde van het schooljaar kwamen we met beide scholen online over het functioneren van Kean en daar kwam uit Dat Juf Marloes van de Westerwinde Kean super lief en leuk vind maar toch ook wel spannend gezien hij doet wat hij wil en hij geen pijn grens kent, dus eigenlijk lastig om hem op de westerwinde te houden tuurlijk vinden we dit moeilijk, echter weten we dat de Johan Friso school uiteindelijk zowiezo fulltime zou worden.
 
Linda en anke helpen ons hier heel goed mee en na de zomervakantie zal Kean 5 dagen naar Haren gaan. en daar zit hij op dit moment in de Modderpoel. en hij heeft plezier! op de maandag, dinsdag en donderdagmiddag gaat Kean nu naar de Nso van Cosis.
 
inmiddels gaat Kean naar de Regenboog blauw in haren maar ook dat word te pittig voor hem inmiddels staat Kean op een wachtlijst voor een KDC de kluft in Muntendam